Actionarii Asiban vor discuta majorarea capitalului social cu 51 milioane de lei, pana la 76 milioane de lei, prin aport in numerar al actionarilor si incorporarea rezervelor legale, in suma de opt milioane de lei, a anuntat, ieri, compania.
In plus, actionarii vor discuta aprobarea si transmiterea la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a programului de redresare financiara.
CSA a anuntat, joi, ca Asiban a intrat in procedura de redresare financiara, hotararea Consiliului CSA urmand sa fie pusa in aplicare in baza unui plan de redresare financiara.
"Aceasta masura a fost luata in conformitate cu prevederile Legii 503/2004 si este fundamentata de nota intocmita de directia de specialitate din cadrul comisiei, privind analiza situatiei unor indicatori transmisi de societatea Asiban, la solicitarea autoritatii de supraveghere", se arata in documentul CSA.
Asiban a fost infiintata in decembrie 1996 si are ca actionari Banca Comerciala Romana, BRD-Groupe Societe Generale, Casa de Economii de Consemnatiuni si Banca Transilvania, fiecare cu o participatie de 25% din capital.
In decembrie 2005, Intreprinderea de Semnalizari si Automatizari Feroviare (ISAF) a vandut participatia detinuta la Asiban, reprezentand 20% din capitalul social, catre ceilalti actionari, pentru suma de 12 milioane de euro. In prezent, societatea are un capital social de 25 milioane de lei.
La nivelul anului 2005, societatea a subscris prime de 344,2 milioane de lei si a consemnat un profit net de 27,8 milioane de lei.
In primele noua luni ale acestui an, primele subscrise de Asiban au crescut cu 32,2% fata de intervalul similar al anului 2005.
Actionarii Asiban vor discuta majorarea capitalului social cu 51 milioane de lei, pana la 76 milioane de lei, prin aport in numerar al actionarilor si incorporarea rezervelor legale, in suma de opt milioane