Dupa dezvaluirile presei italiene privind modul ilegal in care bunurile si veniturile premierului Romano Prodi au facut subiectul unui "spionaj financiar", este randul fostului prim-ministru, Silviu Berlusconi, sa afle ca si pe el l-a luat fiscul la bani marunti.
Mai intai au fost ascultarile ilegale ale convorbirilor telefonice facute de personalitatile italiene din lumea sportului, politicii, economiei. La o luna dupa aceasta afacere, inca una zguduie lumea politica din "Cizma". Potrivit viceministrului italian al economiei, Vincenzo Visco, este vorba despre un "spionaj politic deliberat", care ii afecteaza pe premierul Romano Prodi si predecesorul sau, Silvio Berlusconi, dar si pe actualul presedinte al Italiei, Giorgio Napolitano, pe predecesorul sau, Carlo Azeglio Ciampi, si inalti responsabili ai principalului partid de dreapta, Massimo DâAlema si Piero Fassino. Spre deosebire insa de Prodi, care s-a declarat "socat si afectat profund", Berlusconi a ales sa ia drept "o gluma" aceste dezvaluiri.
PERCHEZITII. La mijlocul saptamanii, in toata Italia au fost facute 250 de perchezitii la domiciliile si birourile a 117 agenti fiscali si zece membri ai politiei finaciare banuiti ca au "consultat" ilegal dosarele fiscale ale politicienilor. Aceste dosare contin date privind patrimoniul, pozitia fiscala, amnistiile fiscale de care au beneneficiat sau donatiile pe care le-au facut politicienii. Nu este deocamdata clar daca este vorba despre "o retea bine pusa la punct sau o curiozitate nesanatoasa a angajatilor fiscului fata de bunurile personalitatilor", comenta publicatia Corriere della Sera. Indiferent care ar fi fost motivul pentru care au actionat agentii fiscali transformati ad-hoc in spioni, acestia risca o pedeapsa de 8 ani de inchisoare pentru "accesul abuziv intr-un sistem informatic". Dupa dezvaluirile presei italiene privind modul ilegal in care