Evolutia de saptamana trecuta din piata la termen de la Sibiu a confirmat faptul ca investitorii manifesta o atitudine din ce in ce mai favorabila tranzactiilor cu optiuni.
Cresterea gradului de interes pentru aceste instrumente complexe ale pietei futures demonstreaza „faptul ca acestea sunt foarte eficiente in strategiile de protectie impotriva schimbarilor de trend ale preturilor, declara un oficial sibian. Aceasta tendinta a fost ilustrata de volumul de 2.110 optiuni PUT si CALL realizate intre 23 si 27 octombrie, dar si de totalul pe octombrie, ajuns la 6.924.
Elocvent este faptul ca, raportat la piata in ansamblul ei, s-a observat o crestere a volumelor transferate intr-o singura tranzactie. Cea mai mare tranzactie a saptamanii trecute a fost realizata luni, cand au fost cumparate 600 de optiuni PUT pe SIF 3 cu scadenta in decembrie, pretul de exercitare si prima platita plasandu-le in zona optiunilor „in afara banilor” („out of the money”). Pe de alta parte, evolutia preturilor din fiecare sedinta a imprimat trendul cumpararilor de PUT sau CALL. Asa s-a intamplat joi, cand, pe trendul ascendent al SIF 2 si SIF 5, investitorii aflati pe pozitii de cumparare pe piata futures s-au lansat in strategii de marcare a profitului. Conform brokerilor, „acestea s-au concretizat in cumparari de optiuni PUT, prin care jucatorii si-au incadrat minimul de castig, dar si posibilitatea continuarii cresterii profitului pe detinerea de contracte long futures, optiunile in discutie acoperindu-i in eventualitatea unei intoarceri de trend”.
Evolutia de saptamana trecuta din piata la termen de la Sibiu a confirmat faptul ca investitorii manifesta o atitudine din ce in ce mai favorabila tranzactiilor cu optiuni.
Cresterea gradului de interes pentru aceste instrumente complexe ale pietei futures demonstreaza „faptul ca acestea sunt foarte eficiente in strategii