Ultimele animale care s-au hotărât să iasă pe străzile Braşovului sunt aricii. Acum, în plină toamnă, ţepoasele mamifere ies din tufişuri la lăsarea serii şi se aventurează pe străzile mai puţin circulate. Un astfel de caz a fost întâlnit pe strada Calea Bucureşti, vis-a-vis de alimentara Luca, aproape de Piaţa Traian. Animalul s-a făcut ghem atunci când a simţit că se apropie oameni, după care, simţind că primejdia a trecut, s-a repezit către tufişuri.
Prezenţa „ghemurilor de ace” printre blocurile gri nu este un lucru tocmai nou, însă nimeni nu poate să găsească o explicaţie. La fel ca şi în cazul celorlalte sălbăticiuni care ne calcă asfaltul, aricii au venit cel mai probabil din pădurile care ne înconjoară. Reprezentanţii Serviciului de Gestionare a Animalelor nu au auzit despre aşa ceva până acum şi nici nu au primit sesizări în privinţa acestui fapt. De altfel, micile animale nu fac rău nimănui, astfel că nimeni nu are de ce să se plângă.
Până în prezent, pe lângă urşii care au devenit un punct de atracţie pentru turişti, pe străzile Braşovului au mai putut fi zărite de-a lungul timpului căprioare, şerpi, veveriţe, precum şi maimuţele care mai scapă de la Grădina Zoologică din Noua. Ultimele animale care s-au hotărât să iasă pe străzile Braşovului sunt aricii. Acum, în plină toamnă, ţepoasele mamifere ies din tufişuri la lăsarea serii şi se aventurează pe străzile mai puţin circulate. Un astfel de caz a fost întâlnit pe strada Calea Bucureşti, vis-a-vis de alimentara Luca, aproape de Piaţa Traian. Animalul s-a făcut ghem atunci când a simţit că se apropie oameni, după care, simţind că primejdia a trecut, s-a repezit către tufişuri.
Prezenţa „ghemurilor de ace” printre blocurile gri nu este un lucru tocmai nou, însă nimeni nu poate să găsească o explicaţie. La fel ca şi în cazul celorlalte sălbăticiuni care ne calcă asfaltul, aricii au venit