Managementul performantei este cea mai sanatoasa cale pentru a obtine rezultate intr-o organizatie, sunt de parere specialistii in resurse umane .
Pentru ca performanta si decizia angajatului de a ramane intr-o companie nu urmeaza intotdeauna doar recompensa materiala, de multe ori pastrarea celor mai buni angajati depinde de nivelul bonusurilor si al beneficiilor care le sunt oferite pe langa salariul de baza.
Loredana Ghituica, manager de resurse umane al Takata-Petri Romania, spune ca printre cele mai frecvente in pachetele de bonusuri si beneficii ale companiei sunt bonusurile de performanta, trainingurile si seminariile internationale, posibilitatea de promovare si conducere pe proiecte interna-tionale, bonusurile pentru idei care duc la cresterea productivitatii sau la economii si asistenta medicala gratuita. "Exista si bonusuri pentru obiective si fiecare manager are target-uri de performanta. De asemenea, incurajam financiar muncitorii sa vina cu idei noi", precizeaza Loredana Ghituica.
Directorul de resurse umane al Takata-Petri, producator de componente auto care numara aproximativ 3.600 de angajati, este de parere ca, pe anumite segmente, sistemul salarial din Romania urmeaza indeaproape tendinta din companiile occidentale, dar ca, in multe dintre cazuri, salariile mari nu sunt justificate.
"Concurenta din zona de vest a tarii este foarte ridicata. Cultura mai mo-derna, mai orientata spre business a fost un factor determinant in acest sens, iar adaptarea la modelele din multi-nationale a fost mai rapida si mai usoara. Ca o consecinta, somajul a sca-zut foarte mult. Din pacate, specialistii adevarati sunt foarte putini, iar acest fapt a generat o crestere artificiala a nivelului salarial", considera managerul de resurse umane al Takata-Petri.
Adriana Badescu, fost HR Manager la Siemens VDO, actualmente la A&C Consulting, spune