Dupa negocieri care au durat aproape o jumatate de an, deputatii au votat luni seara suplimentarea mandatelor din Consiliul National al Audiovizualului. Initiativa legislativa a fost initiata de toti liderii grupurilor parlamentare si prevede introducerea a inca doua posturi. Motivul? Astel, toate partidele parlamentare s-au asigurat ca au un reprezentant in conducerea institutiei.
Initiativa legislativa a trecut cu 93 de voturi ale PC, UDMR, PSD si PRM, in timp ce 33 de liberali si democrati s-au opus. Votul final va fi dat marti.
Proiectul de lege a fost initiat de toti liderii grupurilor parlamentare, pentru a debloca situatia de la CNA, dupa ce partidele nu au reusit sa aleaga patru din cele sase persoane care si-au depus candidatura pentru ocuparea unui fotoliu in consiliu. Desi nu au avut reprezentanti pana acum in CNA, conservatorii au ridicat pretenti pentru a-l obtine si au nominalizat un candidat.
La randul sau, PSD a venit cu o noua propunere, desi in prezent are doi reprezentanti in CNA.
Conform Legii audivizualului, Parlamentul are alocate patru mandate, insuficient pentru cele sase partide reprezentate in legislativ.
Presedintele CNA, Ralu Filip, a protestat fata de initiativa legislativa acuzand parlamentarii vor sa politizeze activitatea consiliului si amenintat cu demisia.
De asemenea, Agentia de Monitorizare a Presei si Centrul pentru Jurnalism Independent au emis un protest, precizand ca se opun „fata de modalitatea in care Parlamentul Romaniei si partidele politice destabilizeaza Consiliul National al Audiovizualului”.
Dupa negocieri care au durat aproape o jumatate de an, deputatii au votat luni seara suplimentarea mandatelor din Consiliul National al Audiovizualului. Initiativa legislativa a fost initiata de toti liderii grupurilor parlamentare si prevede introducerea a