mandatului.După ce, în ultima săptămână, a fost supus unui tir intens de critici din interior, sâmbătă, liderul PNL i-a chemat la Bucureşti pe şefii de organizaţii judeţene pentru a testa mandatului.
După ce, în ultima săptămână, a fost supus unui tir intens de critici din interior, sâmbătă, liderul PNL i-a chemat la Bucureşti pe şefii de organizaţii judeţene pentru a testa starea lor de spirit. Timp de aproape patru ore, aceştia din urmă i-au reproşat primului-ministru distanţarea de partid, i-au explicat că susţin prelungirea protocolului Alianţei şi resping categoric alegerile anticipate şi, în cele din urmă, l-au asigurat că are susţinerea lor. Delegaţia Permanentă, care a urmat întâlnirii cu preşedinţii de organizaţii judeţene, a respins atât propunerea vicelui Dan Radu Ruşanu privind înfiinţarea unui post de preşedinte executiv, care ar fi necesitat organizarea unui congres extraordinar, cât şi pe cea a lui Ludovic Orban, de realegere a reprezentanţilor partidului în CNC-ul Alianţei.
Surse participante la întâlnirea cu liderii din judeţe au relatat că majoritatea a acuzat faptul că deciziile în partid, atât la centru, cât şi în teritoriu, sunt luate de un cerc restrâns, fără consultarea organismelor lărgite de conducere. În consecinţă, liberalii au convenit ca, pe viitor, şedinţele Birourilor Permanente şi ale Comitetelor Executive să fie convocate concomitent, în şedinţe comune. De altfel, Călin Popescu Tăriceanu a declarat, la finalul discuţiilor, că preşedinţii din teritoriu au respins ideea alegerilor anticipate şi pe cea de înfiinţare a funcţiei de preşedinte executiv al PNL, opţiunea "categorică" fiind în favoarea menţinerii Alianţei D.A. "Spre surpriza tuturor, răspunsul a fost categoric, inclusiv din partea lui Ludovic Orban, pledându-se pentru continuarea Alianţei. S-a respins ideea alegerilor anticipate, precum şi cea de creare a funcţiei