Favorizate de temperaturile negative, precipitatiile sub forma de ninsoare si-au facut aparitia in zona montana. La Balea Lac, iarna si-a intrat in drepturi, stratul de zapada avand o grosime de 30 de centimetri.
Vremea rea din ultima perioada a adus iarna in unele locuri din Romania. La Balea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine, anotimpul rece si-a intrat in drepturi.
IZOLATI LA BALEA. Transfagarasanul sau DN 7C, soseaua care asigura legatura intre municipiile Pitesti si Sibiu, a fost inchis, din pricina vremii, inainte de termenul stabilit de Directia de Drumuri. Turistii ramasi duminica seara la Cabana Balea Lac au avut surpriza neplacuta sa constate ca nu mai pot pleca cu masinile catre casa. A fost nevoie de interventia echipajelor de deszapezire, care luni au urcat pentru ultima oara in acest an in Muntii Fagaras.
VARIANTA. In aceste conditii, cei care vor sa-si petreaca timpul liber la Balea Lac trebuie sa apeleze la telecabina care face legatura cu Balea Cascada. Pana aici puteti ajunge cu automobilul, drumul prezentandu-se in conditii foarte bune in aceasta perioada a anului. O calatorie pe instalatia de transport pe cablu s-a scumpit incepand de astazi, pretul crescand de la 20 la 30 de lei. Zapada masoara 30 de centimetri, insa nu se poate schia deocamdata. "Turistii ne cauta pentru liniste. Deocamdata trebuie sa ne multumim doar cu oameni de zapada sau bulgareli serioase. Lacul inca nu a inghetat, pentru ca temperatura nu a trecut prea mult sub valoarea de zero grade Celsius", a declarat Arnold Klingeis, cel care se ocupa de administrarea cabanei de la Balea Lac.
VIJELIE. Precipitatii sub forma de zapada s-au mai inregistrat si in Retezat, Parang, Calimani sau Bucegi, dar si in Masivul Postavaru din Poiana Brasov. A nins si la altitudini mai mici, Arieseni, Straja, Vatra Dornei, Paltinis, Borsa sau Baile Harghita fiind doar cat