Primul etaj al cladirii Amsterdam din strada Covaci a fost redecorat. Statuete originale, miresme, lumini si condimente, toate te introduc intr-o adevarata atmosfera indoneziana. Bojo, primul restaurant cu specific indonezian, si-a deschis portile in Bucuresti.
“Rijsttafel” inseamna “o masa cu orez” si este un tribut adus bucatariei indoneziene. Rijsttafel-ul (Bufetul) de la Bojo contine diferite feluri de mancare: vita Rendang din Sumatra (carne de vita in sos picant de cocos, turmeric, laos, usturoi, chili si djeruk purut), Sajour Lodeh semidulce din Java de Est (Legume in sos de cocos, tamarind, djeruk purut, laos, usturoi), Babi Kecap (porc filé in sos kecap manis cu chili, ginger, usturoi si ceapa), Ajam Pedis (carne de pui in sos picant de rosii cu kecap, usturoi, ginger, cumin si chili) si Sambal Goreng Telor (oua in sos picant cu cocos, lemon grass proaspat, rosii, usturoi, ceapa, laos).
Olanda si Indonezia au o lunga istorie coloniala, care a inceput in secolul al 16-lea.
Insulele arhipelagului erau o sursa indispensabila de condimente exotice. Piperul, nucsoara, cuisoarele si scortisoara reprezentau interesul principal al olandezilor.
Treptat, gastronomia indoneziana devine o parte din traditia culinara olandeza.
Bucatarii indonezieni folosesc o gama diversificata de condimente si ierburi, precum sereh (lemon grass proaspat), laos, djeruk purut (frunze de lamaita), chili, ghimbir, curcuma, coriandru, cumin, pasta de creveti fermentati, tamarind, alune, zahar din palmier si lapte de cocos.
Bojo este deschis in fiecare zi, de la 7 pm la 12 am. In fiecare saptamana, Rijsttafel-ul, care contine 7 feluri de mancare, este actualizat prin specialitatile casei.
Primul etaj al cladirii Amsterdam din strada Covaci a fost redecorat. Statuete originale, miresme, lumini si condimente, toate te introduc intr-o adevarata atmosf