Echipa lui Laurentiu Mircea Popescu a gasit solutia prin care sa legalizeze alegerile de la Academia Medicala, trecind peste invalidarea ministrului Sanatatii.
Intrunire ultrasecreta si tensionata a Adunarii Generale se anunta astazi la Academia de Stiinte Medicale (ASM). Dupa ce in 9 iunie s-a proclamat invingatoare in alegeri, echipa care il are in frunte pe academicianul Laurentiu Mircea Popescu se va confrunta cu cei care contesta alegerile ca fiind ilegale si doresc reluarea lor.
„Trebuie sa adoptam un regulament, prin care sa stabilim detalii legate de alegeri, apoi acestea trebuie reluate din punctul in care au ramas“, spune Mihai Coculescu, prorector la UMF, cel care s-a clasat pe locul doi la functia de presedinte.
Coculescu crede ca pentru functia de presedinte trebuie refacut turul II, intrucit in urma cu patru luni nici unul dintre candidati nu a intrunit doua treimi din voturile celor prezenti si nu a fost nici cvorum.
Pentru functiile de vicepresedinti, unde au fost 12 candidati pe trei locuri, primii clasati nu au obtinut nici macar majoritatea simpla si ar trebui stabilit cine intra in turul II, sustin contestatarii, care au facut o sesizare si in contencios in acest sens si au trimis o scrisoare catre toti membrii Academiei.
Paradox
„Nu este nevoie de reluarea alegerilor, pentru ca ele au respectat intocmai Legea ASM, din 2004“, sustine insa Mircea Ifrim, unul dintre cei trei vicepresedinti din echipa lui Popescu. Ultimul argument prin care acestia sustin legalitatea alegerilor din 4 iunie este, paradoxal, acela ca Statutul ASM, aprobat prin hotarire de guvern tot in 2004, este nelegal.
„Statutul a fost aprobat de Guvern fara sa fie votat inainte de Adunarea Generala, asa cum prevede legea“, spune Mircea Ifrim, fara a putea explica si de ce nu a fost sesizata aceasta il