EPISODUL 6. Ioana Maria Vlas arata cum au incercat sa ascunda un furt devotatii angajati ai omului de afaceri Sorin Ovidiu Vintu.
Ioana Maria Vlas a aratat cum a luat fiinta Fondul prin semnarea unui contract de societate civila (fara personalitate juridica) intre: Societatea Generala de Investitii SRL (SGI) - proprietar Sorin Ovidiu Vintu, Fondul Proprietatii Private II Moldova (presedinte la acea vreme era Corneliu Iacobov), SC Latina Plastics SA si Arcasrom SA.
Ea a fost angajata in 1995 pentru a se ocupa de relatiile cu publicul, ajungand in final sa redacteze proiectul pentru Fond. Fostul presedinte al SOV Invest a mai relatat de ce avea Vintu atata influenta si cum banii investitorilor au fost bagati in actiuni necotate, la preturi arbitrare dar si cum a reusit sa semneze dispozitii de plata chiar si dupa ce a demisionat.
In plus, Vlas a acuzat o serie de fosti si actuali demnitari ca au fost si mai sunt inca influentati de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu, iar pe acesta din urma ca a semnat in nume propriu cereri de rascumparare de pe un carnet care nu-i apartinea.
Pentru a ascunde furtul efectiv al celor 131 de miliarde prin rascumpararile de pe carnetul lui Nicolae Popa, cel cu gadilatul bazei de date, si pentru a crea scriptic (pe hartie) lichiditati in FNI, opt salariati din grupul Gelsor si SOV Invest, credinciosi din secta gurului Vintu, de capul lor, si nesiliti de nimeni (sper ca nu luati afirmatia mea in serios!) se hotarasc sa ia un credit, 10 miliarde de persoana, de la Banca Romana de Scont (proprietar Vintu) si sa-i investeasca in unitatile de fond FNI.
Bucurie mare pentru restul investitorilor care dorm linistiti! Ce credibil si performant arata fondul. Intr-o singura zi s-au gasit opt investitori care au adus in averea comuna inca 80 de miliarde! Reclama mai buna nici ca se poate! Hai si noi cu micile noastre economii!