Reprezentantii mai multor companii de comunicatii din diverse judete situate in partea de nord-est a Romaniei au atras atentia Agentiei Nationale de Reglementare in Comunicatii asupra existentei unor practici neloiale, utilizate de companiile concurente. In opinia reprezentantilor industriei de profil, concurenta uziteaza de metode agresive pentru promovarea ofertelor comerciale, care presupun denigrarea concurentilor existenti pe piata sau practicarea unei "reclame mincinoase" referitoare la propriile servicii. O alta practica semnalata de reprezentantii industriei este lansarea de oferte comerciale la preturi de dumping in scopul inlaturarii concurentilor.
Reprezentantii industriei de comunicatii sunt de parere ca astfel de strategii nu pot decat sa dauneze concurentei si utilizatorilor. Consumatorii ar putea fi indusi in eroare in privinta calitatii sau a caracteristicilor reale ale serviciilor, iar firmele care aleg sa practice preturi corecte si conditii transparente in relatia cu clientii s-ar putea vedea eliminate de pe piata.
"Chiar daca, pe termen scurt, asemenea practici sunt considerate eficiente pentru atragerea de clienti, ele nu sunt sustenabile. Prin astfel de metode consumatorului i se sugereaza, in mod incorect, ca numai anumite oferte sunt atractive. Mai devreme sau mai tarziu, consumatorul descopera ca a fost inselat si va deveni reticent in a achizitiona noi servicii, ceea ce nu poate decat sa dauneze concurentei", a declarat Dan Cristian Georgescu, presedintele ANRC.
In luna octombrie 2005, ANRC a suspendat firmei CCC Blue Telecom SA, fosta Cony Sat, condusa de omul de afaceri galatean Catalin Chelu, pentru neplata, dreptul de a furniza retele sau servicii de comunicatii electronice, pentru o perioada de cinci ani.
Cu o avere estimata la 65-70 milioane de dolari, Catalin Chelu este un important jucator pe piata de cablu d