Sapte producatori de medicamente, douasprezece fonduri de investitii si trei distribuitori locali din industria farmaceutica se lupta pentru ultimul producator roman de medicamente detinut de stat, Antibiotice Iasi.
La fel ca si in cazul Terapia si Sindan, privatizarea Antibiotice a atras peste 20 de oferte din partea investitorilor. Miza este importanta: o ultima oportunitate pentru grupurile care ravnesc la un loc pe o piata din Europa Centrala si de Est, de a intra pe piata locala.
Pe lista celor interesati de Antibiotice se numara grupul farmaceutic Montero si compania Polisano din Sibiu, ambele cu activitati de distributie si retail de medicamente, compania Phonix Laboratorium din Ungaria, producatorul Ozone Laboratories si firma canadiana Acic Pharmaceuticals, conform informatiilor vehiculate in piata.
Un consortiu condus de producatorul Biofarm, din care vor face parte "cel putin" SIF Oltenia, SIF Banat-Crisana, SIF Moldova, SSIF Broker si omul de afaceri Dumitru Tudor, a anuntat recent ca a depus o scrisoare de intentie neangajata pentru Antibiotice.
Cateva companii straine fara activitati pe piata locala isi manifesta interesul pentru ultimul producator roman de medicamente detinut de stat. Pe lista celor interesati s-ar putea afla si o companie mare din China, cu un domeniu vast de activitate, dar si un mare jucator german si unul american.
"Cele 22 de scrisori de intentie dovedesc interesul pe care piata de profil il are pentru aceasta companie. Am finalizat strategia de privatizare, iar anuntul de vanzare va fi publicat in cel mai scurt timp posibil", a declarat Teodor Atanasiu, presedintele AVAS.
Cei interesanti au avut timp pana la 1 noiembrie sa depuna scrisori de intentie neangajate pentru Antibiotice Iasi.
Reprezentantii Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) au precizat ca participar