Vivendi refuza 40 de miliarde euro
Grupul francez de muzica si telecomunicatii Vivendi a refuzat o oferta in valoare de 40 miliarde de euro (51 miliarde dolari) facuta de fondul de investitii american Kohlberg Kravis Roberts.
Potrivit Financial Times, daca preluarea ar fi avut loc, ar fi fost cea mai mare, ca valoare, din istorie. Totusi, comenteaza publicatia, oferta arata ca putine companii globale mai sunt dincolo de puterea fondurilor de investitii.
Vivendi a confirmat ca a primit "o expresie prietenoasa a interesului KKR", dar dupa ce a studiat-o "nu a iesit nimic din propunere si totul este inchis".
Financial Times a scris, citand persoane familiare cu discutiile, ca Vivendi si KKR au purtat "discutii serioase". Deja fusese aranjata finantarea cu JP Morgan si Citibank, insa "discutiile s-au incheiat, partial din cauze tinand de taxe".
Bechtel renunta la activitatile din Irak
Compania americana Bechtel, un important pilon in procesul de reconstructie a Irakului, a anuntat ca va renunta la activitatile din aceasta tara, din motive de securitate. In cei trei ani de activitate in Irak, 52 de angajati ai Bechtel au fost ucisi si alti 49 raniti, majoritatea in timpul serviciului, informeaza Mediafax.
Compania americana a fost implicata in Irak in refacerea de drumuri si poduri, distruse dupa invazia coalitiei conduse de SUA, dar si in constructia unor centrale de tratare a apei, a unor spitale, precum si in extinderea retelei energetice.
Spania, unda verde pentru E.ON
Autoritatile spaniole au renuntat sambata la conditiile care impiedicau preluarea Endesa, cea mai mare companie energetica spaniola, de catre grupul german E.ON. Decizia Spaniei, creeaza un culoar favorabil pentru Acciona, care are in acest moment oportunitatea de a-si majora participatia la Endesa la aproape 25%, fapt care ar putea