Pentru investitiile proaste, administratia Boc il invinovatestepe Funar, iar acesta din urma, pe consilierii locali.
Consiliul Local are dreptul de a incasa, anual, dividende aferente cotelor de actiuni sau parti sociale detinute la diverse companii. Singura varianta in care aceste parteneriate ar fi avantajoase este sa se faca cu companii care produc profit, iar Consiliul Local sa detina pachetul majoritar de actiuni, a declarat viceprimarul Adrian Popa.
El a recunoscut ca afacerile municipalitatii, care -majoritatea -dateaza din epoca Funar, sunt departe de a fi profitabile, unele fiind considerate chiar pierdere de vreme, avand in vedere ca nu au avut nici o finalitate.
Cu toate acestea, lucrurile nu se pot ameliora, pentru ca aceste parteneriate nu pot fi modificate decat cu acordul partilor, dupa cum a declarat Popa. Singurul parteneriat de pe urma caruia Consiliul Local a avut, anul trecut, un beneficiu, este cel cu E. Van Vijk.
Potrivit Primariei, compania a virat 109.316 lei (peste 30.000 de euro, aproximativ pretul unei garsoniere -n.red.), aferent cotei de 17% din actiuni detinute de Consiliul Local. Consiliul Local a intrat in actionariatul E. Van Wijk in 1992, participand la capitalul social al societatii cu un teren in suprafata de doua hectare.
Potrivit repre-zentantilor Primariei si ai Consiliului Local, acest parteneriat nu a trecut prin CL, ci a fost incheiat direct de catre Primarie, acestea fiind regulile la momentul respectiv.
Parteneriate neprofitabile
Cine e nebun sa renunte la avantajele pe care i le-a dat Funar?, se intreaba viceprimarul Adrian Popa, referindu-se la societatile cu care vechea administratie s-a asociat. El a exemplificat cu cazul Casarom, parteneriat in care Primaria se angajase, in 1998, sa introduca utilitatile pe aproximativ 80 de hectare de teren, invest