Zilele clădirii Policlinicii Colţea sunt numărate. În ciuda nenumăratelor proteste asupra demersurilor privind desfiinţarea construcţiei istorice, lucrările la clinică vor demara în cel mai Zilele clădirii Policlinicii Colţea sunt numărate. În ciuda nenumăratelor proteste asupra demersurilor privind desfiinţarea construcţiei istorice, lucrările la clinică vor demara în cel mai scurt timp, a declarat, pentru Adevărul, edilul sectorului 3, Liviu Negoiţă.
"Investitorii ne-au întrebat ce vrem. Să avem o instituţie modernă sau să stăm într-o clădire veche, fără utilităţi. Am verificat dosarul şi totul a fost în regulă. Am semnat avizul şi urmează ca lucrările să înceapă cât mai repede", a spus Negoiţă. Acesta a dat răspuns protestelor angajaţilor spitalului, ale mai multor ONG-uri şi chiar ale unor arhitecţi, care spun că imobilul este înregistrat ca monument istoric şi nu poate fi demolat. "Spitalul este monument istoric, şi nu corpul de clădire al policlinicii. În plus, am vorbit cu Adrian Neacşu, directorul executiv al Autorităţii de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, şi mi-a spus că unii medici sunt nemulţumiţi pentru că vor musai să lucreze în centru. Dar asta nu se va mai putea, în timpul lucrărilor. Vor fi mutaţi…", a spus edilul. Mai mult, reprezentanţii Primăriei Sectorului 3 au precizat că Policlinica Colţea a primit autorizaţie de desfiinţare a clădirii în care îşi desfăşoară activitatea încă din 2002, la solicitarea administraţiei Spitalului Colţea.
"Administraţia Spitalului pune în aplicare, la propria cerere, o autorizaţie de desfiinţare eliberată de Primăria Sectorului 3 în urmă cu două săptămâni. Este vorba de o reînnoire a autorizaţiei eliberate din 2002 de Primăria Capitalei, în care se cerea, de asemenea, demolarea acestui sediu", a spus arhitectul-şef al Primăriei Sectorului 3, ştefan Dumitraşcu. El a adăugat că actuala clădire a P