Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism (DIICOT) au inceput, ieri, audierea jurnalistilor Trustului Gazeta, in dosarul in care cinci dintre sefii trustului sunt arestati preventiv pentru 29 de zile.
Declaratiile reporterilor si al agentilor de publicitate angajati ai Gazeta de Cluj si Buna Ziua, Ardeal au fost semnate de catre acestia in calitate de martori. In prima instanta, martorii-jurnalistii au fost chemati la Parchetul Curtii de Apel Cluj, apoi au fost anuntati ca declaratiile lor vor fi inregistrate la sediul Biroului Zonal de Combatere a Crimei Organizate.
Jurnalistii audiatii sustin ca procurorii au fost interesati sa afle cat mai multe detalii despre modalitatea in care erau redactate materiale publicate in cele doua ziare ale trustului. De asemenea, jurnalistii audiati au declarat ca au fost intrebati daca au luat parte la discutii relevante pentru dosarul de santaj in care sunt invinuiti sefii trustului.
Am fost intrebati de unde primeam informatiile, cum scriam anchetele, ce stiu despre contractele de publicitate, daca am asistat la discutiile sefilor, a declarat Augustin Stanciu, reporter la saptamanalul Gazeta de Cluj.
Procurori au fost interesati si de politica editoriala a publicatiilor. Mai exact, daca reporterilor li s-ar fi cerut sa conceapa campanii de discreditare a unor personalitati sau oameni de afaceri. Pe de alta parte, procurorul Mircea Hrudei a mentionat ca martorilor li s-au cerut informatii referitoare la activitatea grupului infractional.
Martorii au fost audiat cu privire la grupul infractional si nu au fost intrebati de modul in care isi desfasurau activitatea in redactie, a declarat procurorul Hrudei.
Avocatii acuza vicii de procedura
Conform procedurii in vigoare, avocatii apararii nu au fost chemati sa ia parte la d