Revenirea lui Theodor Stolojan in prim-planul politicii romanesti a fost intampinata cu destul scepticism. In conditiile in care arena politicii lasa putin loc de manevra pentru outsideri, Platforma Liberala a fostilor presedinti ai PNL parea sa aiba putine sanse de succes.
Mai ales pe segmentul de dreapta, unde inghesuiala este deja foarte mare. Dovada este chiar faptul ca liberalii si democratii nu mai au loc unii de ceilalti. Un alt motiv pentru care sansele pareau destul de mici era chiar faptul ca initiatorii erau deja exclusi din partid, fapt care facea improbabila preluarea fraielor PNL de catre disidentii grupati in jurul lui Stolojan si a lui Stoica. Constituita ca o grupare in afara PNL, unicul drum care era disponibil parea cel al constituirii unui nou partid.
Lucrurile, insa, au inceput sa se schimbe. Desi nu au echilibrat balanta, gruparea "SS", cum este numita de suporterii conducerii actuale a PNL, devine din ce in ce mai puternica si au chiar sansa sa se infiltreze din nou in partid incat sa produca o schimbare din interior. Recenta intalnire de la Iasi a stolojenistilor a aratat ca actuala ordine a lucrurilor din PNL poate fi modificata.
Cel mai ingrijorator pentru Tariceanu este riscul de a pierde filiale intregi. Deja cei de la Botosani, in frunte cu senatorul Tabuleac, nu se mai sinchisesc de ordinele primite de sus si vor sa se alature deschis disidentei. Daca liberalii botosaneni isi vor gasi imitatori, o noua schisma in miscarea liberala ar putea deveni iminenta.
Mai mult, se poate solda si cu convocarea unui Congres extraordinar al carui deznodamant ar fi greu de prevazut. Nu este intamplator faptul ca liderii platformei colinda mai mult Moldova, ca loc de pornire a unei rebeliuni generalizate anti-Tariceanu. In zona, PNL nu a existat practic pana cand Stolojan nu a devenit liderul partidului dupa alegerile din 2000. Li