Colegiul institutiei a respins contestatia formulata de fostul deputat liberal pe marginea verdictului initial de colaborare cu politia politica.
Mona Musca ramane cu eticheta de colaborator al fostei politii politice. Colegiul CNSAS a decis ieri respingerea contestatiei formulate de deputatul independent, in ciuda faptului ca in institutie se prevedea o rasturnare a situatiei. Rezultatul i-a surprins chiar si pe membrii Colegiului.
Scor final: 7 "contra Mona" - 3 abtineri
Niciunul dintre membrii Colegiului nu s-a situat clar de partea Monei Musca printr-un vot de acceptare a contestatiei. Decizia finala la CNSAS a fost luata cu 7 voturi pentru mentinerea verdictului de colaborare cu Securitatea si 3 abtineri.
Cei rezervati in a vota transant pentru legatura cu politia politica au fost, potrivit propriilor declaratii, Mircea Dinescu, Cazimir Ionescu si Dragos Petrescu.
"Noi nu am intrat in posesia acelor note despre studentii straini, pe care Mona Musca a recunoscut ca le-a dat. A colaborat cu Securitatea, chiar daca "politia politica" e inca o sintagma la care mai trebuie sa lucram", a explicat Dinescu motivul pentru care s-a abtinut de la vot.
Daca Ionescu anunta inca de acum o luna ca, la judecarea contestatiei, legea il impiedica sa se mai pronunte pentru colaborarea cu politia politica in lipsa unor probe clare, Petrescu si-a argumentat votul de ieri prin faptul ca o deplasare in strainatate nu i-a permis sa asiste la dezbaterea initiala a cazului.
Pacatele "Danei"
Ceilalti sapte membri ai Colegiului au ramas neclintiti de la argumentele initiale ale deciziei, cu toate ca o parte dintre ei au gasit contestatia "bine fundamentata si destul de convingatoare".
A cantarit greu dovada semnarii angajamentului, a asumarii unui nume conspirativ ("Dana") si a furnizarii de note informative fostei Securitati. In ev