Luna octombrie a adunat in galeriile bucurestene o serie de expozitii de fotografie care redau serii de cadre sensibil diferite: locuri din Bucuresti prezentate la UNAgaleria, oameni din toata lumea la Galeria Posibila si fotomontaje la Anaid Art Gallery.
Galeria Posibila gazduieste concomitent doua expozitii de fotografie ale artistilor Klaus-Dieter Hartl si Max Aufischer. Cel din urma a grupat 130 de imagini sub titlul Hello Graz, acestea constituindu-se intr-un proiect ce confrunta privitorul cu tot atatea portrete ale unor oameni de nationalitati, limbaje si culori diferite. Fotografiile au fost realizate pe strazi din Graz, in timp ce personajele dadeau "buna ziua", fiecare pe limba sa. Conceptul exprima convingerea lui Aufischer ca "doar atunci cand saluti pe cineva accepti intr-adevar persoana respectiva ca fiind un individ in sine". Hello Graz ilustraza potentialul lingvistic al acestui oras si face vizibila varietatea culturala, esentiala pentru dezvoltarea oricarui tip de comunicare.
Celalalt artist, Klaus Dieter Hartl, prezinta o expozitie realizata prin tehnica "image stamp", in care reduce o serie de sase fotografii la diferinte nuante de gri, eliminand astfel detaliile, rationalizand imaginea la o structura simpla, incipienta. Fotografiile rezultate au fost grupate sub denumirea Titani.
Expozitia Places (Bucharest), a artistei Veronika Zapletalova din Cehia, prezentata la UNAgaleria, creeaza trasee imaginare pe strazile si ulitele Bucurestiului, pe unde artista s-a plimbat cu harta si aparatul de fotografiat in mana. A fost arsita, au urmarit-o cainii sau proprietarii caselor si gradinilor pe care voia sa le fotografieze, iar ea a inregistrat cate ceva din peisajul urban al capitalei pe care a vizitat-o. Astfel, pe parcursul a trei saptamani, a luat nastere o poveste formata din inregistrarile sale fotografice zilnice. Intentia initial