au preferat, pe ultima sută de metri, să păstreze pentru piaţa românească numele omului de afaceri român Ion ţiriac. În pofida intenţiilor acestuia.Piaţa românească va avea un nou au preferat, pe ultima sută de metri, să păstreze pentru piaţa românească numele omului de afaceri român Ion ţiriac. În pofida intenţiilor acestuia.
Piaţa românească va avea un nou jucător, cel puţin din punct de vedere al brandingului bancar. Noua entitate, rezultată în urma fuziunii dintre Unicredit, HVB şi ţiriac Bank se va numi UniCredit ţiriac. Dacă la sfârşitul săptămânii trecute, negocierile purtate în boardul viitoarei bănci se opriseră la varianta aplicată în toate cazurile de fuziune în care italienii au fost implicaţi, când au preferat să "joace" pe piaţa bancară a Uniunii Europene pe mâna propriului "brand", ultimele zile s-au dovedit decisive pentru soarta grupului bancar din România. Deşi majoritatea băncilor deţinute de grupul italian în regiune vor funcţiona sub numele de UniCredit Bank, în România bancarii italieni au preferat alipirea unui brand local puternic, cel al omului de afaceri Ion ţiriac, deşi cota de piaţă arăta că HVB era mai îndreptăţit din punctul de vedere al notorietăţii pe piaţa autohtonă. Mişcarea spectaculoasă vine astfel să demonteze brandul HVB ţiriac care reuşise, până la începerea procesului de fuziune cu UniCredit, să crească în notorietate în România.
Contactat telefonic, omul de afaceri Ion ţiriac a declarat pentru Adevărul că, în mod surprinzător, în cadrul negocierilor privind procesul de fuziune, nu a dorit ca noua bancă să poarte în denumire şi numele lui. "Dimpotrivă, nu a fost doleanţa mea în privinţa numelui meu. Până la urmă se pare că, totuşi va trebui să imi dau numele viitoarei băncii, deşi, din punctul meu de vedere, pot să spun că m-aş declara fericit dacă numele meu ar putea fi scos din denumirile firmelor din România", a