Confruntat cu puternice frământări în sânul formaţiunii politice pe care o conduce, premierul Călin Popescu Tăriceanu şi-a permis, ieri, să facă şi baie de mulţime, vizitând târgul Confruntat cu puternice frământări în sânul formaţiunii politice pe care o conduce, premierul Călin Popescu Tăriceanu şi-a permis, ieri, să facă şi baie de mulţime, vizitând târgul Indagra. Aici şi-a gustat din produsele "tradiţionale" româneşti, ţuica şi brânza de oaie. A revăzut-o apoi pe viţica Europa, născută exact acum un an, tot la Indagra, şi a primit o căciulă din blană de oaie surie (maronie), culoare foarte rară, rod al eforturilor de selecţie din ultimii 60 de ani. Într-un mesaj transmis fermierilor, Tăriceanu i-a îndemnat să înveţe să-şi vândă şi promoveze produsele, nu numai să le facă. Tăriceanu a evidenţiat în special valoarea produselor tradiţionale, apreciate şi de noi, şi de străini, dar promovate insuficient. "Mi se pare anormal să mănânc în România mere din Polonia fără niciun gust, să mănânc roşii de nu ştiu unde, care au numai apă şi să nu pot mânca produse româneşti", a spus Tăriceanu. Premierul a fost întâmpinat de un grup de copii din Vânători Neamţ, care dansau şi cântau la instrumente tradiţionale, cărora nu le-a putut refuza invitaţia la horă. Tăriceanu a gustat apoi din produsele tradiţionale despre care tocmai vorbise, brânză de oaie şi ţuică, şi a vizitat standurile cu oi şi vaci de rasă. Premierul a menţionat că din 2005 a fost schimbată strategia în agricultură, de la o agricultură bazată pe subvenţii la una orientată pe investiţii, iar ţinta este ferma de dimensiune mijlocie de peste 20 ha. Clopote de import pentru vaci româneşti Lângă salonul cu vaci româneşti de la Indagra se află şi un importator de tălăngi elveţiene. Pentru numai 70 lei (700.000 lei vechi), doritorii pot achiziţiona o talangă elveţiană de mărime medie. Preţurile încep de la 30 lei