Doua decenii vor plati autoritatile, din bugetul local, la creditul luat pentru construirea unui parc de agrement.
Primaria Deva vrea sa imprumute 25,4 milioane de lei (254 de miliarde de lei vechi) pentru a amenaja un Aqualand, chiar la poalele Dealului Cetatii. Banii ar urma sa fie returnati in 20 de ani din bugetul orasului, in conditiile in care acest proiect ar putea beneficia de finantare nerambursabila din partea Uniunii Europene, fiind depus deja la Agentia de Dezvoltare Regionala Vest.
Proiect ambitios
Potrivit proiectului intocmit de reprezentantii Primariei Deva, Aqualand ar urma sa cuprinda sapte bazine de inot, toate pentru agrement, alaturi de spatii de tratament, sali de fitness, sauna, sali de masaj si un loc de distractie pentru copii. Cea mai mare parte a complexului ar urma sa fie acoperita. Aqualand se va intinde pe aproape 9.000 de metri patrati in incinta stadionului de la poalele Dealului Cetatii si sa cuprinda si aproximativ 200 de locuri de parcare.
Pentru realizarea proiectului, conducerea primariei a solicitat si obtinut acordul consiliului local, pentru contractarea unui imprumut, in loc sa continue demersurile pentru obtinerea fondurilor europene. In aceeasi situatie se afla si proiectul de reabilitare a Dealului Cetatii, in valoare de 20 de milioane de lei.
Viceprimarul Devei, Florin Oancea (PNL), sustine, insa, ca primaria nu va refuza o eventuala finantare europeana. "E drept ca ambele proiecte au fost depuse pentru obtinerea de finantari nerambursabile, dar nu am primit niciun raspuns. Si daca acel raspuns vine peste doi sau trei ani, noi ce facem? Daca vreunul dintre ele obtine acordul de finantare din bani europeni, creditele contractate vor fi folosite pentru alte investitii. E simplu".
Datoriile primariei
Viceprimarul Oancea sustine ca tarifele practicate la viitorul Aqualand vor fi modice, iar d