Toata lumea ii spune Palincarul din Cetate si nu exista turist strain sau roman neaos sa nu treaca pe la el, daca ajunge la Sighisoara. Toata lumea ii spune Palincarul din Cetate si nu exista turist strain sau roman neaos sa nu treaca pe la el, daca ajunge la Sighisoara. Nu conteaza ca esti obosit. Palinca lui Teo Coroian, alchimistul din Cetatea Sighisoarei, este leac. O minune incarcata de simboluri, o metafora a vietii... Doar daca bei un paharel, altfel... Daca am cunoaste forta care-l mana, n-am mai fi vrajiti de ea. Dincolo de aceasta incepe misterul... Teo a "slefuit" si trecut printr-o serie de "transmutatii", nu plumb pentru aur, ci prune, mere, pere si struguri pentru vin si palinca. A zdrobit vointa fructelor, le-a rasturnat lumea si le-a constrans la munca si rod. Palinca nu mai are nici o taina pentru alchimistul Sighisoarei. Dupa 1990, si-a luat inapoi viile, livezile. La un pahar, batranii mai scapau cate un secret, ce poate face o frunza intr-un butoi cu tuica, intamplator sau nu. A participat la primul Targ medieval cu o sticla de Cola plina cu palinca si un butoi. Il are si acum. Si-a dat seama ca trebuie sa-si inregistreze brandul, ceea ce a si facut.
Toata lumea ii spune Palincarul din Cetate si nu exista turist strain sau roman neaos sa nu treaca pe la el, daca ajunge la Sighisoara. Toata lumea ii spune Palincarul din Cetate si nu exista turist strain sau roman neaos sa nu treaca pe la el, daca ajunge la Sighisoara. Nu conteaza ca esti obosit. Palinca lui Teo Coroian, alchimistul din Cetatea Sighisoarei, este leac. O minune incarcata de simboluri, o metafora a vietii... Doar daca bei un paharel, altfel... Daca am cunoaste forta care-l mana, n-am mai fi vrajiti de ea. Dincolo de aceasta incepe misterul... Teo a "slefuit" si trecut printr-o serie de "transmutatii", nu plumb pentru aur, ci prune, mere, pere si struguri pentru vi