Supa de dovleac.
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 kg dovleac bine copt, 50 g unt, 2 linguri untdelemn, o feliuta de slaninuta afumata, o ceapa, un catel de usturoi, 4 cartofi, 300 g taietei marunti sau orez, cascaval sau parmezan ras (la dorinta).
Mod de preparare:
Curatati dovleacul de coaja si de seminte, spalati-l, taiati-l in bucatele mici; curatati ceapa si usturoiul, spalati-le, tocati-le cat mai marunt; curatati cartofii de coaja, taiati-i in cubulete mici.
Intr-o tigaie incapatoare, puneti untdelemnul si untul sa se incinga, apoi puneti sa se caleasca, pe rand, ceapa, slaninuta taiata fin si usturoiul. Adaugati apoi cartofii si dovleacul. Lasati la flacara potrivita sa se patrunda bine legumele, gustati de sare si de piper.
Fierbeti separat un litru si jumatate de apa cu Vegeta sau Delikat. Turnati o parte din ea peste ingredientele din tigaie, lasati sa dea un clocot, apoi varsati continutul tigaii in oala cu apa fiarta cu Delikat. Lasati-o sa fiarba 10-15 minute. Cand legumele sunt fierte, adaugati taieteii sau orezul, fierti separat in apa cu sare. Daca supa vi se pare prea groasa, mai puneti apa. Trageti oala deoparte si inainte de a servi, presarati - dupa dorinta - cascaval ras sau parmezan.
Coltunasi italienesti cu dovleac
Ingrediente (pentru 4 persoane): 250 g dovleac, o cutie (o punga) de Ravioli (coltunasi gata preparati cu carne sau branza), 200 g rosii zemoase (puteti folosi si rosii italienesti din conserva), 50 g untdelemn bun, o bucatica de unt, cascaval ras, patrunjel, sare, piper.
Mod de preparare:
Curatati dovleacul de coaja si de seminte, spalati-l, taiati-l in cubulete mici.
Incingeti untdelemnul intr-o tigaie, puneti dovleacul sa se caleasca, iar cand se inmoaie, adaugati rosiile taiate marunt. Gustati de sare si de piper si lasati-l sa fiarba la foc domolit.
Sep