Initial au fost incluse in acest proiect localitatile Gilau, Floresti, Feleacu, Apahida, Baciu, Chinteni, Jucu si Cojocna. Ramane de vazut daca structura a fost p`strata in aceasta forma. Actualul proiect a fost realizat de societatea Cuantum Lip.
Astfel, dupa mai bine de doi ani de cand autoritatile au pus pe tapet aceasta problema, straduindu-se sa-i convinga pe primarii din comunele limitrofe de necesitatea constituirii unei metropole puternice, in sfarsit, proiectul pare sa-si urmeze propriul drum.
Dupa ce primim proiectul pentru zona metropolitana, vom organiza o dezbatere publica iar apoi fiecare consiliu local va avea posibilitatea sa decida, a spus arhitectul judetului, Radu Spanu.
Spaime de primar
La prima intrunire pe tema constituirii zonei metropolitane, primarii comunelor vizate pentru acest proiect si-au exprimat temerea ca puterea lor pe linie administrativa s-ar putea diminua sau chiar ar putea fi anulata.
De asemenea, pentru ca initial se vehicula ideea ca nu toate localitatile afiliate acestor comune vor fi inglobate in proiectul metropolei, primarii au reactionat cu si mai multa reticenta. Prima data cand s-a vorbit despre realizarea unei zone metropolitane am inteles ca se dorea ca primariile si consiliile locale sa-si piarda obligatiile pe linie administrativa.
Cu acest lucru nimeni nu ar fi fost de acord. De asemenea, pentru Apahida, de pilda, s-a propus ca numai doua din localitatile afiliate comunei sa fie inglobate in proiect. Si asta era de neconceput, a spus primarul din Apahida, Ionel Farcas.
Cine conduce metropola
Arhitectul Radu Spanu spune ca toate aceste nelamuriri s-au clarificat si ca primarii au inteles ca ceea ce se doreste prin acest proiect nu le va