vânzarea către Adrian Năstase a terenului din strada Zambaccian, Bivolaru a mai înstrăinat un teren de peste 8.355 de metri pătraţi pe strada Pescăriei din Buşteni şi construcţiile aferente vânzarea către Adrian Năstase a terenului din strada Zambaccian, Bivolaru a mai înstrăinat un teren de peste 8.355 de metri pătraţi pe strada Pescăriei din Buşteni şi construcţiile aferente acestuia, de 595 mp.
Acum BRD încearcă să recupereze măcar o parte din prejudiciul creat de Bivolaru. De altfel, unitatea bancară a câştigat în primă instanţă terenul din Buşteni, însă ultimii cumpărători - Rodica Ionescu şi Nicholas Brian Bradford - au declarat recurs la Tribunalul Bucureşti în luna septembrie.
Cronologia
Povestea terenului a început în 1996, când între una dintre firmele lui Bivolaru, respectiv SC Atlas Turism&Trading SRL, şi nimeni alta decât soţia fostului deputat, Mona de Freitas, s-a consumat prima vânzare a terenului cu pricina. După numai două luni, când Bivolaru era suspect de fraudarea BRD, din teama că verificările vor fi extinse şi pe numele ei, Mona de Freitas a vândut terenul mamei sale, Elena Sotec. În noiembrie 1998, Parchetul General a dispus aplicarea sechestrului asigurator asupra bunurilor Monei de Freitas şi ale lui Gabriel Bivolaru, măsura referindu-se şi la terenul din Buşteni, şi la restaurantul "Izvorul Rece" din Sinaia. Numai că mama Monei de Freitas a vândut în aprilie 2003 terenul Rodicăi Ionescu şi lui Nicholas Bradford, şi asta după ce, în decembrie 2002, Curtea Supremă de Justiţie dăduse câştig de cauză BRD în plângerea penală formulată împotriva firmelelor controlate de Bivolaru, printre care şi SC Atlas Turism&Trading SRL. Aceasta a fost obligată, prin sentinţă definitivă, la plata a 338.361.209.644 lei vechi. Din dosarul lui Bivolaru s-a disjuns cel al soţiei sale Mona de Freitas şi al angajatei BRD Monica Paula Plazzotta, cea