un alt reprezentat important al sectorului. Dar şi în cazul acestei societăţi acţionarii au decis, la finele lunii august, să o retragă de pe piaţa de capital. Astfel că ponderea
un alt reprezentat important al sectorului. Dar şi în cazul acestei societăţi acţionarii au decis, la finele lunii august, să o retragă de pe piaţa de capital. Astfel că ponderea construcţiilor în capitalizarea bursieră este aproape de zero. Spre comparaţie, la burse de la Viena şi de la Varşovia, producătorii de materiale de construcţii asigură aproape 5% şi respectiv 2% din capitalizarea bursieră.
În prezent, titlurile producătorilor români de materiale de construcţii se tranzacţionează la preţuri atractive comparativ cu companiile similare listate la bursele din Europa Centrală şi de Est. Astfel, indicatorul PER, reprezetând raportul dintre preţul de tranzacţionare şi profitul pe acţiune, este în general mai mic de 10.
Pentru comparaţie, din 16 companii producătoare de construcţii din CEE monitorizate de departamentul de analiză al Erste Bank, pentru 11 indicatorul PER este în jurul valorii de 15. O singură companie înregistrează un PER inferior pragului de 10, în timp ce la patru societăţi valoarea acestui indicator depăşeşte nivelul de 30.
Anul 2006 a fost mai dificil pentru firmele de construcţii
Prefab Bucureşti se ocupă de fabricarea elementelor din beton pentru construcţii. Principalele pieţe de desfacere pentru produsele companiei sunt Muntenia, Moldova şi Ardeal. Societatea exportă BCA în Bulgaria şi Republica Moldova.
Prefab a obţinut pe parcursul primelor nouă luni din acest an un profit net de 6,94 milioane de lei, reprezentând aproximativ jumătate din nivelul prevăzut în bugetul de venituri şi cheltuieli (BVC) pentru acest an.
Cifra de afaceri a companiei era la finele lunii septembrie de 69,9 milioane de lei. În ultimii trei ani, act