Privatizarea salilor de cinema din administrarea RADEF Romania Film va beneficia de publicitate internationala, cu ajutorul Agentiei Romane pentru Investitii Straine (ARIS) si a Centrului National al Cinematografiei (CNC), potrivit noului proiect de strategie privind vanzarea salilor si gradinilor de spectacol cinematografic, publicat pe site-ul MCC.
Decizia de a face publicitate internationala intervine in urma solicitarilor mai multor societati din Israel, Canada, Statele Unite si Germania, care si-au manifestat intentia de a cumpara lanturi de cinematografe din Romania.
"De patru ani, de cand sunt la conducerea RADEF, am avut multe oferte din partea unor investitori straini. Numai anul trecut au venit cateva din partea unor firme din Israel, Canada, SUA, Germania", declara, in urma cu cateva saptamani, Mihail Tintea, directorul general al regiei, citat de Mediafax.
Peste 300 de cinematografe, de vanzare
MCC poate incepe procesul de privatizare a salilor de cinema din administrarea regiei dupa ce proiectul de strategie va fi aprobat de Guvern.
In prezent, in administrarea RADEF se afla 306 cinematografe, din care 109 sunt inchise, 99 au destinatia schimbata, 60 sunt inchiriate cu obligatia de a difuza filme, iar 38 sunt exploatate pentru proiectii cinematografice. In exploatarea RADEF vor ramane initial 38 de cinematografe, printre care Patria din Bucuresti, Republica din Cluj, Arta din Targu Mures si Arta din Sibiu, insa potrivit MCC si acestea vor fi scoase ulterior la vanzare.
Potrivit proiectului de privatizare initiat de MCC, vanzarea cinematografelor se va face in doua etape. Intr-o prima faza se vor vinde activele disponibile - cinematografele neutilizate pentru o perioada de cel putin trei luni, cele care se afla in conservare, pentru o perioada mai mare de un an sau sunt cele care sunt inchise operational