pentru Adevărul, preşedintele Comisiei Juridice din PE, liberalul Jean-Marie Cavada.Actualii euroobservatori români, care, din cauza experienţei acumulate în probleme europene, au cele mai mari pentru Adevărul, preşedintele Comisiei Juridice din PE, liberalul Jean-Marie Cavada.
Actualii euroobservatori români, care, din cauza experienţei acumulate în probleme europene, au cele mai mari şanse să fie numiţi de propriile partide europarlamentari de la 1 ianuarie 2007, au dorit, majoritatea, să păstreze ambele demnităţi, şi la Bruxelles, şi la Bucureşti. Deşi Parlamentul României a acceptat amendamentul depus de euroobservatorii PD, prin care incompatibilitatea între mandatul parlamentar european şi cel naţional prevăzut de regulamentul Camerelor era anulat, legile Uniunii Europene sunt stricte cu privire la criteriile pe care trebuie să le îndeplinească un membru al Parlamentului European.
Potrivit actului normativ UE 08/10/1976 privind alegerea reprezentanţilor statelor comunitare în Legislativul de la Bruxelles şi amendat prin hotărârea Euratom din 2002/772/CE, un membru al Parlamentului European nu poate fi, în acelaşi timp, şi membru al Legislativului din ţara sa. Printre funcţiile incompatibile cu calitatea de parlamentar european se numără acelea de membru în conducerea Băncii Centrale Europene, oficial sau funcţionar în instituţiile europene sau postul de ombudsman. "Niciun reprezentant al Parlamentului României nu s-a consultat cu membrii Comisiei Juridice a Parlamentului European înainte de a lua această decizie (amendarea regulamentului Camerei n.r. )", a declarat pentru Adevărul Jean-Marie Cavada, preşedintele Comisiei Juridice din PE. Indicând actul normativ european, care prevede incompatibilitatea mai sus-menţionată, liberalul Cavada, cunoscut românilor mai ales pentru lobby-ul făcut pentru adopţiile internaţionale, a spus că nu există în Legis