S-a stins din viata la sfirsitul saptaminii trecute, dar a lasat in urma cintece de neuitat ca „Marie, draga Marie“, „Eu doinesc, codrul rasuna“ sau „Cucule de pe cetate“, dar si frumoase amintiri prietenilor sai cu ochii inlacrimati.
"Mi-am dorit sa devin aviator"
"Am inceput sa cint demult, in copilarie, astfel ca pe la virsta de 18 ani participam deja la emisiuni ale Radio Cluj. Ca orice copil, mi-am dorit, normal, sa devin aviator, insa nu am regretat niciodata ca am ales muzica, ba chiar dimpotriva", a marturisit regretatul artist pentru Monitorul de Cluj, intr-un interviu acordat cu putin timp inaintea ultimei sale aniversari, de 70 de ani.
Dupa cum si-a amintit cu nostalgie atunci, a cintat chiar si cind a fost in armata, intr-un ansamblu al granicerilor, insa recunoastea radioul clujean drept rampa de lansare. A avut ca modele nume celebre ale acelor vremuri, precum Ioana Radu, Felician Farcas sau Maria Lataretu. „Mereu am vrut sa fiu cel putin la nivelul lor", povestea Sopon.
Muzica, secretul tineretii fara batrinete
De-a lungul deceniilor, a purtat cintecele de la Cluj pe scene din Romania si strainatate, insa nu a simtit nicicind chemarea de a se stabili pe alte meleaguri. „Pentru nimic in lume nu as fi plecat din Clujul meu, ii datorez multe acestui oras si mai ales oamenilor de aici", declara cintaretul pentru Monitorul.
Dupa '89, nu a resimtit schimbari majore in viata sau cariera, doar suferinta de a vedea cum „nu mai sint promovate adevaratele valori ale muzicii populare, cum romanii incearca sa iasa in fata incurajind genuri care nu sint ale lor". La aproape 70 de ani, se declara plin de viata si entuziasm.
"Sensul vietii mele este muzica, faptul ca am cintat o viata intreaga m-a tinut si ma