Nu am auzit niciun norocos câştigător la Loterie să spună că va investi banii pe piaţa de capital. Nici măcar o parte. Întrebaţi cum vor folosi suma picată din cer, majoritatea se gândesc la o casă de vis, la vacanţa pe care nu şi-au permis-o niciodată, la o maşină sau să îşi ajute copii, părinţii ori alte rude. Planurile aproape trase la indigo îşi găsesc poate o explicaţie în faptul că, de multe ori, norocul adus de bilele Loteriei s-a lipit de oameni cu venituri m
Nu am auzit niciun norocos câştigător la Loterie să spună că va investi banii pe piaţa de capital. Nici măcar o parte. Întrebaţi cum vor folosi suma picată din cer, majoritatea se gândesc la o casă de vis, la vacanţa pe care nu şi-au permis-o niciodată, la o maşină sau să îşi ajute copii, părinţii ori alte rude.
Planurile aproape trase la indigo îşi găsesc poate o explicaţie în faptul că, de multe ori, norocul adus de bilele Loteriei s-a lipit de oameni cu venituri modeste. Când îţi lipsesc multe, mulţumeşti sorţii pentru banii veniţi pe neaşteptate şi începi să îţi cârpeşti viaţa sau faci lucruri la care nu ai visat. Ultimul gând ee să investeşti. Iar atunci când îţi trece totuşi prin cap, o faci mai mult pentru a economisi, pentru a proteja măcar o parte din averea adusă de şansă. Poate părea surprinzător, dar cei care au reuşit un câştig spectaculos riscând la un joc de noroc, dacă nu sunt ludopaţi, refuză ulterior riscuri noi şi devin conservatori în alocarea banilor. După consum, preferă băncile pentru ce vor să pună deoparte, iar ca variantă de investiţie aleg aproape exclusiv imobiliarele.
Poate părea surprinzător, dar cei care au reuşit un câştig spectaculos riscând la un joc de noroc, dacă nu sunt ludopaţi, refuză ulterior riscuri noi şi devin conservatori în alocarea banilor.
Nu departe de situaţia câştigătorului la Loto se vor găsi, în curând, câteva mii de angajaţi