Jeffrey Immelt, directorul executiv al General Electric (GE) a initiat o serie de schimbari ale culturii organizationale in cadrul conglomeratului american.
Acum 30 de ani, Jeffrey Immelt l-a oprit pe antrenorul sau de baschet si l-a rugat politicos sa adopte o pozitie mai putin agresiva in privinta sarcinilor de joc cu care Immelt nu era inca familiarizat, scrie Financial Times.
Se pare ca a mers: purtarea mai calma a antrenorului a ajutat echipa sa castige mai multe meciuri, iar centrul de consultanta al tinerilor a devenit prima reusita strategica a viitorului director executiv al GE.
Immelt nu acorda prea mare importanta intamplarii, caz rar in care un CEO rateaza sa ilustreze trasaturile lui innascute de conducator, dar se pare ca a preluat cate ceva din psihologia unei echipe de baschet in slujba sa actuala.
Jack Welch, omul care l-a precedat la carma companiei, a fost modelul de CEO care a prezidat asupra capitalismului american.
Idolatrizat de analisti si temut de catre subordonati, Welch a condus GE cu un amestec de carisma si pasiune pentru reducerea costurilor care l-au ajutat sa creasca castigurile si sa isi intareasca pozitia pe Wall Street.
Dar de cand Immelt l-a inlocuit in 2001 in timpul unei perioade de trepidatie intre investitori si colegi, el a creat o revolutie in companie.
Immelt a adoptat o abordare mai colegiala fata de oamenii din conducerea companiei.
Pentru multi observatori, GE, modelat de catre absolventul de matematica, salesman-ul de top si directorul executiv Jeffrey Immelt, este o companie mai "aroganta" decat in zilele cand era condusa de Welch.
Paradoxal, aceasta abordare l-a distins de legendarul sau predecedor si
i-a conferit lui Immelt puterea de a vorbi despre problemele GE pe care le considera importante.
Nu se pune problema ca ar fi timid. Cand a fost intervieva