BARUL CASEI Postul are misiuni purificatoare, atat din punct de vedere spiritual, cat si in ceea ce priveste sanatatea si starea de bine a organismului nostru. In perioada Sarbatorilor de iarna, aportul de grasimi si zaharuri poate fi peste medie, de aceea este necesara o pregatire pentru ceea ce va urma. Un prim pas ar fi inlocuirea alimentelor bogate in lipide, de origine animala, cu cele care contin doar grasimi vegetale, mai usor digerabile. Renuntam inca de dimineata la obisnuita cana cu lapte de vaca in favoarea unei cani mari cu lapte de soia, nutritiv, sanatos si energizant.
Laptele de soia are o consistenta cremoasa si este foarte bogat in proteine, fapt pentru care este recomandat in alimentatia zilnica a vegetarienilor. Datorita originii sale vegetale, consumul laptelui de soia este ideal in perioadele de post.
Hranitor El poate fi baut ca atare, dar in aceeasi masura poate inlocui laptele de vaca din orice reteta. Trebuie totusi consumat cu moderatie, pentru ca aportul sau proteic il face mai mult un aliment decat o bautura. Laptele de soia nu contine colesterol si poate fi baut cu incredere de cei sensibili la lactoza. Pentru ca fiecare dimineata de post sa fie inceputul unei zile excelente, laptele de soia, aromat cu ciocolata sau vanilie, poate fi consumat cu cereale sau diferite deserturi umplute cu crema de post, pregatita tot cu lapte de soia.
LAPTE DE SOIA CU CACAO SI MIEREIngrediente: 500 g boabe de soia, miere, cacao, apa. Preparare: Se pun boabele de soia la inmuiat timp de 24 de ore. Se macina apoi soia, cu ajutorul masinii de tocat sau a unui blender. Se toarna apa calduta peste soia tocata si se amesteca timp de cateva minute. Lichidul obtinut se strecoara printr-un tifon sau printr-o panza mai deasa. Timp de 40 de minute se pune laptele obtinut la foc domol si se amesteca incontinuu ca sa nu se lipeasca. Astfel, particulele