Procesul de privatizare a Casei de Economii si Consemnatiuni s-ar putea incheia pana la sfarsitul acestui an. Comisia de privatizare a CEC va trimite, in doua saptamani, celor doua banci ramase in cursa pentru privatizarea CEC scrisorile cu ultima forma a contractului aprobata de Executiv. National Bank of Greece si OTP Bank Ungaria vor depune ofertele financiare imbunatatite in termen de opt zile.
Conform ministrului Finantelor, forma finala a contractului de privatizare are nevoie de aprobarea Guvernului.
Termenul initial pentru depunerea ofertelor financiare imbunatatite de catre cele doua banci a fost 31 august.
Termenul a fost amanat, dupa ce cele doua institutii au cerut rezultatele financiare ale CEC pentru primul semestru calculate in conformitate cu standardele de contabilitate IFRS.
Statul vinde 69,9% din actiunile CEC. Din suma astfel obtinuta, contravaloarea a 9,9% va fi transferata Fondului Proprietatea, iar 5% din actiuni vor fi vandute fostilor si actualilor angajati ai CEC. Restul actiunilor va fi tranzactionat pe piata de capital. La inceputul lunii, memorandumul elaborat de Comisia de Privatizare a fost aprobat, acesta propunand patru variante pentru pachetul rezidual ce va ramane in proprietatea statului. Printre optiuni figurau si interzicerea dreptului castigatorului de a realiza fuziunea bancii preluate cu sucursala detinuta deja in Romania. Guvernul putea stabili si interzicerea temporara a dreptului de fuziune, pentru un termen de doi ani de la momentul finalizarii privatizarii in care castigatorul va opera cu doua entitati in Romania.
Procesul de privatizare a Casei de Economii si Consemnatiuni s-ar putea incheia pana la sfarsitul acestui an. Comisia de privatizare a CEC va trimite, in doua saptamani, celor doua banci ramase in cursa pentru privatizarea CEC scrisorile cu ultima forma a contractului aprobata de Ex