Groapa de gunoi care functioneaza in prezent la Pata Rat este un focar de infectie, sustine Sorin Apostu, directorul Directiei Tehnice din cadrul Primariei. El spune ca groapa nu este autorizata la standarde care sa-i permita functionarea chiar si pe termen mediu dupa aderarea la Uniunea Europeana.
Este o motivatie suficienta pentru a demara demersurile referitoare la realizarea unui depozit ecologic la standardele impuse de UE, afirma Apostu. Directorul Directiei Tehnice a adaugat ca este mai putin important cine face acest depozit ecologic, atata vreme cat acesta este impus de conditiile de aderare.
Fara a estima valoarea investitiei, Sorin Apostu doreste ca Primaria sa poata controla preturile care se vor plati de populatie celor desemnati prin licitatie sa ridice deseurile. Acesta, mai spune Apostu, ar fi un motiv in plus ca potentialul castigator al licitatiei sa se asocieze cu Primaria in vederea realizarii depozitului ecologic.
Razboi in justitie
Cat priveste proiectul CJ, intentia acestuia de a construi o groapa ecologica este blocata in justitie. Hotararea CJ care aproba caietul de sarcini aferent acestei licitatii a fost atacata in contencios administrativ de catre prefectul Alin Tise.
Acesta sustine ca in caietul de sarcini nu este specificata conditia ca investitorul sa detina autorizatie eliberata de Agentia Nationala de Reglementare a Serviciilor Publice de Gospodarire Comunala (ANRSC). Demersul prefectului blocheaza proiectul CJ pana la solutionarea cauzei in justitie, timp in care Primaria Cluj ar putea definitiva caietul de sarcini si chiar organiza licitatia.
Riposta
Argumentele prefectului sunt demontate de vicepresedintele CJ, Palfi Mozes Zoltan, care spune ca, potrivit legii, nu este nevo