Producatorul farmaceutic Biofarm Bucuresti a inregistrat in primele noua luni ale anului un profit net de 9,9 milioane de lei, in scadere cu aproximativ sase procente. Cifra de afaceri a Biofarm a consemnat o majorare de 16,7%, atingand o valoare de circa 42 de milioane de lei, potrivit raportului financiar trimestrial al companiei remis de Bursa de Valori Bucuresti.
Comparativ, in perioada ianuarie - septembrie 2005, Biofarm a inregistrat un profit net de 10,52 milioane lei si o cifra de afaceri de 35,9 milioane lei.
Totodata, veniturile totale ale companiei din exploatare s-au majorat cu 5,7%, la 42,1 milioane de lei, iar cheltuielile din exploatare au inregistrat o crestere de 6,6%, la 30,4 milioane de lei. Totodata, compania a acumulat, in primele trei trimestre ale anului curent, datorii cu termen de scadenta de un an in valoare de 9,4 milioane de lei. Valoarea totala a datoriilor producatorului de medicamente aferente primelor noua luni se ridica la 10,2 milioane de lei. Totodata, Biofarm Bucuresti are de recuperat creante de aproximativ 12,8 milioane de lei.
Compania a anuntat recent ca actionarii sai vor lua in discutie, in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor din 11 decembrie, aprobarea unui plafon de creditare a societatii, de 20 de milioane de euro, pentru anul viitor.
De asemenea, AGA va supune aprobarii propunerea de participare la privatizarea companiei Antibiotice Iasi.
La sfarsitul lunii octombrie, producatorul de medicamente a depus o oferta neangajanta la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, in calitate de conducator al unui consortiu format din Biofarm, SIF Oltenia, SIF Banat-Crisana, SIF Moldova, SSIF Broker si omul de afaceri Tudor Dumitru. Toate cele patru societati de investitii financiare si Tudor Dumitru sunt actionari ai Biofarm.
Biofarm a fost infiintat in anul 1990, iar din 1997 are c