Pregatirile pentru Balul Palatului sint pe ultima suta de metri. In bucatariile de la restaurantul Onyx, bunatatile care vor fi servite invitatilor dau deja in clocot. Vestitul bucatar Petrisor Tanase va pregati pentru invitatii Balului de la Palat fazani, rulouri de salau, medalion de cerb cu fructe, crema de mascarpone cu piper rosu si alte bunatati cu ingrediente secrete. Pretul unui astfel de meniu depaseste 1.500.000 de lei. Cei peste 200 de oaspeti vor fi serviti nu numai cu mincaruri exotice, dar si vinuri de calitate, din podgoriile Cotnari si Uricani. Agitatia in bucatariile restaurantului "Onyx" a inceput inca de ieri. Petrisor Tanase, alaturi de echipa de bucatari a restaurantului, a inceput deja sa transeze cei 60 de fazani care vor fi serviti, simbata, invitatilor la Balul Palatului, la gustare. Aceasta mai include alte patru feluri de mincare, care mai de care mai aromate si mai frumos aranjate, precum rulouri de salau, piept de rata afumat cu otet de zmeura, icre negre si rosii, cozi de crevete "Tiger". "Otetul de zmeura este o reteta proprie. Desi acest produs se gaseste in strainatate, cel pe care il vom utiliza pentru pieptul de rata afumat este facut de mine, insa nu va pot spune ingrdientele, pentru ca este secretul meu", ne-a spus Petrisor Tanase. Dupa gustare, va urma un adevarat festin, vestitul bucatar pregatind un medalion de cerb cu fructe. "Voi folosi sosuri speciale, unele cu vin alb, altele cu coniac, indulcite cu coacaze. Garnitura va fi alcatuita doar din fructe - mandarine si struguri -, decorata in stilul «art nouveau». S-a renuntat la decorul format din legume taiate si la farfurii colorate. Totul va fi servit pe vesela alba", a povestit bucatarul. La un asemenea festin, desertul ocupa un loc special, Petrisor pregatind un mousse de ciocolata si o crema speciala cu brinza fina, mascarpone, si piper rosu. "E un desert delicios rau de