Editia a XIII-a a Targului International Gaudeamus - Carte de Invatatura, organizat de Societatea Romana de Radiodifuziune, bate la usa. Vrand, parca, sa arate ca numarul acesta "cu ghinion" este simpla superstitie, Gaudeamus 2006 pare, cel putin cu patru zile inainte de deschidere, mai mare si mai frumos ca oricand. O fi, n-o fi asa? Vladimir Epstein, directorul executiv al Targului Gaudeamus, ne ofera raspunsul.
- Gaudeamus 2006 aduce o sumedenie de noutati. Divulgati-ne cateva dintre ele.
- Editia din acest an a targului, organizata de Radio Romania si Romexpo, va sta sub semnul Francofoniei. Daca vreti, puteti considera Targul Gaudeamus ultimul punct din agenda manifestarilor dedicate Anului Francofoniei in Romania. O alta noutate priveste arhitectura Targului. Vizitatorii fideli - conform IMAS, 65% dintre vizitatorii de la Gaudeamus 2004 au revenit la editia 2005 - vor remarca, in mod sigur, unele modificari, speram in bine, ce tin de amplasarea si dimensiunea standurilor, de spatiile pentru diverse evenimente.
Este vorba, pe de-o parte, de o schimbare a strategiei noastre de organizare, iar pe de alta parte de o schimbare pe care am remarcat-o cu placere in politica de vanzari si promovare a editurilor romanesti. Personal, pun aceste schimbari pe seama mult-asteptatei revigorari a pietei de carte din Romania si a unei conectari mai intense la tendintele pietei de carte din lume. Daca pana acum remarcam natura delicat ofensiva a strategiei de promovare a editurilor, nu pot sa nu observ acum plusari la capitolul ofensiv, fara insa a trece pragul agresivitatii. De asemenea, pregatim noutati si in ceea ce priveste proiectele conexe pe care Radio Romania le lanseaza cu prilejul Gaudeamus-ului. Din zona noutatilor absolute, amintesc expozitia de fotografie "Lectura". Este o expozitie deschisa, asa ca lansez o invitatie tuturor celor intere