Conflictele dintre clanurile mafiote din Calabria si Sicilia nu duc la slabirea retelelor. Dimpotriva, rezultatul este ramificarea Mafiei spre estul Europei, inclusiv in Romania.
La Napoli, asasinatele mafiote si bataile se tin lant, spre disperarea populatiei si neputinta autoritatilor. Criza din Italia trebuie insa urmarita cu atentiei si de restul statelor europene, noteaza publicatia La Tribune de Geneva. Cu fiecare conflict intre clanuri, reteaua criminala nu slabeste, ci se ramifica spre restul continentului. Iar cea mai recenta tendinta este extinderea spre Est, se arata in analiza publicatiei elvetiene.
CAPUSE IN TURISM. "Inainte, destinatiile preferate ale Mafiei erau Franta si Elvetia", a declarat, pentru La Tribune, presedintele Observatorului crimei organizate din Geneva, Nicolas Giannakopoulos. Mafia italiana isi revigoreaza ramificatiile in Europa, si nu intamplator. "E mai degraba o regula", a spus Giannakopoulos, aratand ca mafia calabreza s-a cuibarit deja in Cehia, Ungaria si Romania, iar restul clanurilor se pregatesc sa ii urmeze exemplul. In ultimul an s-au spalat sume uriase ale retelei cu ajutorul industriei turistice, spune expertul citat de La Tribune de Geneve. Banii sunt folositi la achizitionarea de hoteluri, baruri, restaurante si cluburi de noapte. Conflictele dintre clanurile mafiote din Calabria si Sicilia nu duc la slabirea retelelor. Dimpotriva, rezultatul este ramificarea Mafiei spre estul Europei, inclusiv in Romania.
La Napoli, asasinatele mafiote si bataile se tin lant, spre disperarea populatiei si neputinta autoritatilor. Criza din Italia trebuie insa urmarita cu atentiei si de restul statelor europene, noteaza publicatia La Tribune de Geneva. Cu fiecare conflict intre clanuri, reteaua criminala nu slabeste, ci se ramifica spre restul continentului. Iar cea mai recenta tendinta este extinderea spre Est, se ara