Ultimul director important al Enron, Richard Causey, a fost condamnat de justitia americana la 5 ani si jumatate de inchisoare si plata unei amenzi de 1,25 milioane de dolari, pentru ca a aprobat fraudele care au condus la prabusirea companiei in anul 2001. Fostul contabil-sef al grupului a pledat vinovat la acuzatiile de frauda in decembrie 2005, declarand magistratilor ca regreta profund ca a participat la realizarea unor lucruri nepotrivite.
Desi pedeapsa maxima era de 20 de ani inchisoare, in urma unei intelegeri cu autoritatile Causey a acceptat incarcerarea pentru maximum sapte ani si o amenda de 1,25 milioane dolari. Causey s-a alaturat companiei in anul 1991 si a colaborat indeaproape cu Lay, Skilling si fostul director financiar Andrew Fastow, dupa o perioada in care a fost angajat al firmei de contabilitate Arthur Andersen. Fostul director de contabilitate a admis ca a conspirat, alaturi de alti manageri Enron, pentru inducerea in eroare a investitorilor privind situatia financiara a grupului, rezultatul fiind un pret peste valoarea reala pentru actiunile companiei. Sentintele in cazul a 16 fosti angajati ai Enron, care au pledat vinovati, variaza de la eliberare conditionata la 24 ani de inchisoare.
La data de 23 octombrie, fostul director al Enron, Jeff Skilling, a fost condamnat la 24 de ani si patru luni de inchisoare pentru nu mai putin de 19 capete de acuzare legate de fraudarea grupului energetic. In cazul in care nu castiga recursul, potrivit legilor federale, Skilling va avea posibilitatea sa paraseasca penitenciarul cand va ispasi cel putin 85 la suta din pedeapsa, adica la 72 de ani. La timpul respectiv, The Washington Post nota ca Skilling a fost sechestrat la domiciliu, autoritatile fixandu-i o bratara electronica la glezna.
Considerata a saptea mare companie din Statele Unite, Enron s-a prabusit in decembrie 2001, in urma dez