la unitatea partidului, lansat în urmă cu două săptămâni la iniţiativa viceliderului deputaţilor liberali, Gabriel Sandu. Ministrul agriculturii şi alţi şase membri ai Biroului Permanent la unitatea partidului, lansat în urmă cu două săptămâni la iniţiativa viceliderului deputaţilor liberali, Gabriel Sandu. Ministrul agriculturii şi alţi şase membri ai Biroului Permanent Central şi Comitetului Executiv ale PNL - senatorii Mircea Cinteză şi Ionuţ Popescu, deputaţii Florin Popescu, Gabriel Sandu, Cornel Ştirbeţ şi primarul municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan "Pinalti" - au demisionat din aceste organisme, anunţând că rămân simpli membri de partid. Flutur nu a renunţat însă la portofoliul său ministerial.
Gheorghe Flutur, înconjurat de cei 30 de membri ai Grupului, a anunţat, ieri, în aceeaşi zi în care Tăriceanu se consulta, la Oradea, cu filialele din Transilvania şi Banat, că va acţiona, din interiorul partidului, pentru realizarea unui parteneriat cu Platforma lui Stolojan, pe care a caracterizat-o drept un demers "legitim şi necesar".
Ministrul a precizat însă că nici el, nici colegii săi nu aderă la mişcarea stolojenistă şi nici nu susţine înfiinţarea unui alt partid.
Agricultura, un domeniu prea greu ca să-l lase
Ministrul agriculturii şi toţi ceilalţi demisionari din conducerea PNL au ales să-şi păstreze celelalte funcţii. Flutur a spus că nu renunţă la portofoliul ministerial, întrucât consideră că mai are multe lucruri bune de făcut aici. "Acţiunea mea nu are legătură cu Executivul, ci se referă strict la PNL," a spus Flutur.
Stolojan îl aşteaptă cu nerăbdare pe Flutur
Theodor Stolojan consideră demersul iniţiatorului apelului pentru unitatea PNL, Gheorghe Flutur, ca pe un gest de maximă responsabilitate pentru partid şi pentru viitorul lui şi crede că, în urma discuţiilor cu grupul condus de acesta, Platforma libera