Rezultatul final va fi dat publicitatii in cadrul unei ceremonii grandioase, transmisa in direct de zeci de canale de televiziune, ce va avea loc pe 7.07.2007, la Lisabona.
Atunci se va citi ”Declaratia oficiala a celor 7 noi minuni ale lumii”. Rolul decisiv revine publicului din orice zona a mapamondului, care poate vota prin intermediul Internetului, pe site-ul www.new7wonders.com. Pana in prezent, in topul provizoriu, ordinea este urmatoarea: Stonehenge din Marea Britanie, Statuia Libertatii din SUA, Opera din Sydney-Australia, Turnul Eiffel din Franta si Taj Mahal din India, Marele Zid Chinezesc si statuia lui Iisus din Brazilia.
Marele mister Stonehenge
”Nasterea” monumentului Stonehenge de la Amesbury, in Marea Britanie, este pe cat de spectaculoasa, pe atat de misterioasa. Conform parerilor expertilor, asezarea pietrelor ce cantaresc fiecare cate 50 de tone ar fi avut loc in perioada 3.000 -1600 inainte de Hristos. Zeci de documentare au speculat in privinta modului in care a fost realizat ”complexul”, de catre cine a fost ridicat el, si de ce. Daca la primele doua nu s-au gasit variante plauzibile pana in ziua de azi, in ceea ce priveste scopul monumentului, au ramas trei variante: templu dedicat zeitatilor din Antichitate, observator astronomic antic sau cimitir sacru.
Opera din Sydney, miracol de arhitectura
”Finalizarea constructiei cladirii Operei din Sydney in 1973 a pus continentul Australia pe harta turistica a lumii”, sustin toti australienii. Cladirea nu reflecta nicidecum ceea ce ne imaginam despre o constructie care ar putea gazdui opera de stat. Expertii internationali au apreciat-o ca o remarcabila reprezentatie de abstract si creativitate si au ales realizarea arhitectonica printre cele 21 de finaliste.
Marele Zid Chinezesc
Marele Zid Chinezesc este constructia militara cu caracter defensiv