O statistica a Comisiei Europene a scos la iveala ca grasii Europei sunt maltezii si grecii. Pe de alta parte, in topul celor care au o conditie fizica de invidiat sunt italienii si francezii, in timp ce britanicii de rand, la fel ca europenii de rand, cantaresc putin peste greutatea ideala. Statistica realizata de autoritatile din cadrul Comisiei Europene constituie un prim pas in strategia de combatere a obezitatii pe continentul european, intrucat aceasta problema ameninta din ce in ce mai multi europeni.
INDICE. Rezultatele statisticii efectuate in 20 de tari, printre care Malta, Grecia, Finlanda, Ungaria, Marea Britanie, Italia, Franta, Austria, Belgia, au aratat ca indicele mediu de masa corporala este 25,4, ceea ce indica faptul ca europeanul obisnuit este supraponderal.
Indicele de masa corporala este cel care masoara obezitatea. Un indice intre 18,5 si 25 desemneaza o persoana sanatoasa, intre 25 si 30, un individ gras, iar cei care au indicele de masa corporala peste 30 sunt obezi.
In ciuda cifrelor care arata ca maltezii au un indice de 26,6, iar grecii 25,9, marea majoritate a cetatenilor europeni nu constientizeaza pericolul supraponderalitatii. Doar 37% din 1.000 de europeni intervievati pentru aceasta statistica se considera grasi. Iar cei mai multi dintre subiecti dau vina pe viata sedentara pe care o duc. Mai putin de o treime din cei care au participat la statistica merge la sala si respecta un program de exercitii fizice si nutritie. Totusi, mai mult de 85% dintre europeni considera ca autoritatile ar trebui sa se implice mai mult in lupta impotriva obezitatii. O statistica a Comisiei Europene a scos la iveala ca grasii Europei sunt maltezii si grecii. Pe de alta parte, in topul celor care au o conditie fizica de invidiat sunt italienii si francezii, in timp ce britanicii de rand, la fel ca europenii de rand, cantaresc putin peste