şi urmăriţi toată ziua, indiferent de programul pe care ni-l alegem. Dacă la nivelul ministrului, membru al Consiliului Suprem de Apărare a ţării se fac astfel de presiuni, nu vreau să mă şi urmăriţi toată ziua, indiferent de programul pe care ni-l alegem. Dacă la nivelul ministrului, membru al Consiliului Suprem de Apărare a ţării se fac astfel de presiuni, nu vreau să mă gândesc care sunt presiunile la care trebuie să facă faţă directorul general de companie, care trebuie să aplice legea şi să semneze acele contracte", a declarat Şereş.
El a adăugat că presiuni vin din partea membrilor tuturor partidelor politice, într-o "colaborare transpolitică". "Înainte se spunea că PSD este partidul atotputernic care face şi drege. În momentul de faţă, probabil pentru că e coaliţie, acesta este modul în care încearcă să funcţioneze un fel de coaliţie, pentru satisfacerea unor interese economice", a afirmat Şereş.
Presiunile, pentru Turceni şi Rovinari
Potrivit acestuia, cercetând numele de firme care au fost implicate în scandalul vânzării de energie electrică de la Turceni şi Rovinari, din această primăvară, vom vedea cine sunt cei care fac presiuni. "În funcţie de dependenţa politică a acţionarilor, veţi vedea şi care sunt persoanele care mă abordează", a spus Şereş. El a adăugat că a primit prin poştă o scrisoare în care i se cerea să amâne cu şase luni termenul de aplicare a ordinului prin care toţi producătorii de energie erau obligaţi să vândă energia disponibilă prin intermediul bursei, şi nu prin negociere directă. Ordinul a fost emis şi a intrat în vigoare în vara acestui an. În această primăvară a izbucnit un amplu scandal pe piaţa de energie, în care cei doi producători erau acuzaţi că vând electricitate unor furnizori privaţi, sub preţul pieţei. În scandal au fost implicate nume de companii precum Energy Holding, Green Energy sau Grivco, patronat