Privatizarea circuitului energetic a devenit miza centrala si taberele s-au definit, deloc surprinzator, dupa un tipar vechi: pe un versant, presedintele Basescu, revenit de la Tripoli dupa cea mai fructuoasa ora pertrecuta vreodata de cineva in compania unui paranoic - pe celalalt, premierul Tariceanu, vechi aliat al aristocratiei create prin speculatie pe piata energetica interna.
Cineva scrie. Ar fi bine, acum cit mai e posibil, sa aruncam o privire hotarita peste umarul scribului. Altfel, s-ar putea sa ne trezim, in nu mai mult de 40 de zile, proprietarii unei istorii necorectabile si ai unui viitor ce ne va tine de chiriasi. Istoria nu cere mai mult de citeva zile incordate si nu tine sa se expuna in siroaie de singe.
Uneori, asa cum s-a intimplat in fiecare ceas al saptaminii care s-a incheiat, dar n-a trecut, sint de ajuns miscari nonviolente si ostile. Demagogia, rationamentele economice false si mesianismul mizer imping spre o indisciplina obscura. Ea va fixa, mai tirziu, o asezare nationala aberanta.
Mai intii a fost trimis in judecata centrul national de disolutie prin coruptie Nastase: Adrian plus Dana. Daca va fi confirmat, rechizitoriul descrie un proces istoric pe care Romania l-a evitat razant, fara sa-l fi anihilat: tentatia dinastica a unei forte care s-a hranit din setea de parvenire si a propus un voievod-colectionar-profesor-doctor-diplomat-plus Ea.
Aceasta forta de presiune asupra asezarii politice a prelungit dezechilibrul grotesc sistematizat de cuplul Ceausescu, dar se va incheia, probabil, o data cu despartirea de duo Nastase. Insa presiunile pentru confiscarea conturului politic national continua.
Urmatoarea curbare a aparut pe capota limuzinei lui Becali. Catarat pe vehicul, Becali a licitat si a cumparat cu patru sute de mii de euro votul Ferentariului. O data cu Becali apare in