Salata cu pui si cartofi.
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 pui fiert (cca 800 g), 225 g cartofi fierti in coaja, 2 castraveti murati, 215 g ciuperci din conserva (bine scurse), 2 lingurite sos Worchester, 150 ml maioneza, sare, piper negru macinat, 9 masline negre fara samburi, taiate in doua, 3-4 oua fierte tari, taiate felii, patrunjel verde pentru garnisit.
Mod de preparare:
Se indeparteaza pielita de pe puiul fiert, se desface carnea de pe oase si se taie fasii subtiri si scurte.
Cartofii curatati de coaja se taie felii de aceleasi dimensiuni.
Castravetii la fel.
Se amesteca intr-un castron puiul, cartofii, castravetii si ciupercile scurse, avand grija sa nu se sfarme cartofii.
Se incorporeaza sosul Worchester in maioneza, se amesteca cu puiul si legumele, se sareaza si se pipereaza.
Se aranjeaza salata pe un platou putin mai adanc, se garniseste cu feliile de ou, jumatatile de maslina si frunzulitele de patrunjel verde si se tine la rece pana cand va fi servita.
Quiche cu peste
Ingrediente (pentru 4 persoane):
aluat fraged (diametrul: 20 cm) copt pe jumatate, 1 albus de ou, cateva fire de patrunjel pentru garnisit.
Pentru umplutura: 500 g fileuri de peste afumat, 4 linguri ulei de masline, 1/2 lingurita chimen macinat, 1/4 lingurita praf de curry, 1 ceapa verde tocata marunt, 3 galbenusuri, 150 ml frisca nebatuta (smantana), sare, piper negru macinat, 1 varf de cutit piper de Cayenne.
Mod de preparare:
Se-ncinge cuptorul la 200gr.. Se bate usor albusul si se unge cu el aluatul fraged copt pe jumatate (aluatul ramane in forma).
Pentru umplutura: se incinge uleiul - la foc potrivit - intr-o tigaie mai mare, impreuna cu chimenul si praful de curry. Se adauga ceapa, se dunstuieste, pana ce se inmoaie, si pe urma fileul de peste taiat cubulete. Se lasa sa fiarba inc