Cel mai important factor in mentinerea sanatatii este alimentatia corecta.
Era vitezei a adus dupa sine o mare afacere pentru producatorii si comerciantii de produse alimentare si un plus de confort pentru consumatori - semipreparatele. Dar chiar si asa⦠aproape gata, aceste produse nu pot fi prezentate oricum consumatorilor. ALIMENTE
Cel mai important factor in mentinerea sanatatii este alimentatia corecta.
Era vitezei a adus dupa sine o mare afacere pentru producatorii si comerciantii de produse alimentare si un plus de confort pentru consumatori - semipreparatele. Dar chiar si asa⦠aproape gata, aceste produse nu pot fi prezentate oricum consumatorilor. Trebuie sa aiba un aspect agreat de client, miros si gust placut si termen de valabilitate cat mai mare.
Pentru a satisface aceste deziderate, alimentele sunt prelucrate prin inglobarea de asa-zisi aditivi alimentari, coloranti, emulgatori, stabilizatori, antioxidanti, conservanti, aromatizanti etc., care se regasesc in compozitia inscriptionata pe ambalaj, acolo unde exista, sub forma unor coduri. Cu toate ca acesti aditivi sunt utilizati doar cu avizul Ministerului Sanatatii si la prima vedere par inofensivi, s-a constatat ca lucrurile stau cu totul altfel.
Cercetari recente au aratat ca zaharina, sau E 954, cum apare ea pe ambalaj, prezinta potential cancerigen, ceea ce a facut ca in multe tari sa fie recomandata retragerea ei din consum.
INVESTIGATIE. In alimentele pe care le mancati in mod obisnuit ati spune ca exista⦠foarte multe chimicale. Aceasta este parerea a 16 procente dintre cei chestionati de operatorii CURS. In marea lor parte acestia sunt femei (18%), cu varsta cuprinsa intre 18 si 55 de ani (17%), un nivel de educatie mediu (21%), un venit peste medie (20%) si provin din mediul urban (21%), mai precis din estul si vestul tarii (10%).
De