procurarea de caziere judiciare, abia în mai 2006. Astfel, ofiţerii anticorupţie ar fi monitorizat timp de şase luni locul, dar şi activitatea unor subofiţeri ai Direcţiei de Caziere procurarea de caziere judiciare, abia în mai 2006. Astfel, ofiţerii anticorupţie ar fi monitorizat timp de şase luni locul, dar şi activitatea unor subofiţeri ai Direcţiei de Caziere Judiciare.
Surse din poliţie ne-au declarat că, în realitate, Direcţia Generală de Informaţie şi Protecţie Internă a lucrat la acest caz din mai 2005, pe baza unor informaţii din 2004, informând la acea vreme conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române. Încă de atunci, lucrurile erau foarte clare în privinţa vinovăţiei poliţiştilor implicaţi, existând multe probe, inclusiv filmări şi interceptări telefonice. Faptul că Direcţiei Generale Anticorupţie i-a trebuit un an şi jumătate pentru a finaliza acţiunea pare cel puţin ciudat, cu atât mai mult cu cât, în momentul de faţă, această instituţie este supusă unui control general, cu accent pe partea financiară a unor deplasări în câteva ţări exotice.
Perdea de fum peste rezultatele controlului
Tot în această perioadă, DGA a scos pe piaţă şi scandalul referitor la colonelul Nicolae Lecu, şeful Direcţiei de Logistică din cadrul Jandarmeriei Române, pomenind şi despre o implicare a generalului Costică Silion, comandantul acestei formaţiuni. Surse din Ministerul de Interne susţin însă că, în câteva zile, se va anunţa că împotriva şefului Jandarmeriei nu există nicio acuzaţie.
De altfel, cei opt inculpaţi în scandalul cazierelor vor fi cercetaţi în stare de libertate, instanţa Curţii de Apel Bucureşti menţinând, vineri seară, decizia instanţei inferioare. În acest context, prezentarea subită a celor două cazuri nu pare să fie decât o perdea de fum care să acopere eventualele nereguli descoperite de Corpul de Control al MAI.
@