Liberalii care s-au grabit sa creada ca ministrul Gheorghe Flutur, dupa demisia sa din functia de vicepresedinte al PNL, aplica tactica step by step catre Platforma Stolojan, s-au inselat. Desi se spune ca pasii sai ar fi stabiliti in secret de apropiatii lui Theodor Stolojan, nu prea este asa.
In realitate, ministrul Agriculturii joaca in aceste zile propria sa carte, isi reconsidera si recladeste viitorul politic. Flutur si-a precizat pentru viitoarele negocieri cu Stolojan pozitia de la care intentioneaza sa porneasca discutiile. Aceea de parteneriat cu Platforma, dar de membru al PNL. Calitate la care, deloc intamplator, nu renunta.
Afisarea ca intr-o ingramadeala revolutionara alaturi de cei 27 de senatori, deputati si presedinti de filiale - oameni din "grupul pentru unitate" care nu au aderat la Platforma, dar care sustin dialogul cu Stolojan - a avut de fapt scopul prezentarii celei de-a treia tabere liberale.
Desigur, Gheorghe Flutur are mai multe afinitati cu Platforma Stolojan, pe care insa a anuntat ca doreste s-o imbunatateasca, decat cu gruparea Tariceanu, de care nu-l mai leaga decat postul de ministru al Agriculturii ce necesita prezenta la sedintele de Guvern.
Prin deciziile pe care le-a luat, Flutur a incercat sa se plaseze pe o pozitie de mijloc. Ar vrea probabil sa devina un fel de arbitru al meciului dintre Tariceanu si Stolojan.
Criticand in continuare dialogul mimat cu organizatiile, dar si blocarea discutiilor ori masurile drastice de excludere a celor considerati incomozi, diminuarea sanselor electorale prin excluderea fostilor presedinti liberali, sansele de atragere a noilor adepti de catre gruparea lui Flutur sporesc. Pentru ca multe dintre critici sunt comune cu cele ale Platformei Stolojan.
Ramanand membru al PNL si cautand solutia relansarii partidului la baza acestuia, mi